NVI obědy

1. Kuřecí wrap se zeleninou
-
Ingredience: 1 tortilla, 1 plátek kuřecího masa (upečený nebo opečený), 1 hrst listového salátu, 2–3 cherry rajčata, 1 lžíce jogurtové omáčky.
-
Postup: Tortillu nahřej, polož kuře, salát a rajčata, přidej omáčku. Zabal a podávej.

2. Losos na páře s rýží a brokolicí
-
Ingredience: ½ hrnku rýže, 1 menší filet lososa, 1 hrst brokolice, 1 plátek citronu.
-
Postup: Rýži uvař. Lososa a brokolici připrav na páře 8–10 minut. Na talíři zakápni citronem.

3. Cizrnový salát s bylinkami
-
Ingredience: 1 hrst cizrny, 1 hrst rajčat, ½ okurky, hrst čerstvých bylinek (petržel, koriandr), kapka olivového oleje, kapka citronu.
-
Postup: Vše nakrájej a smíchej v misce, dochuť olejem a citronem.

4. Tofu stir-fry s rýží
-
Ingredience: ½ hrnku rýže, 1 hrst zeleniny (mrkev, cuketa), ½ balíčku tofu, kapka sojové omáčky.
-
Postup: Rýži uvař. Na pánvi opeč tofu a zeleninu, zakápni sojovou omáčkou. Podávej s rýží.

5. Těstoviny s pestem a parmazánem
-
Ingredience: 1 hrnek celozrnných těstovin, 2 lžíce pesta, 1 lžíce strouhaného parmazánu.
-
Postup: Těstoviny uvař, promíchej s pestem a posyp sýrem.

6. Polévka z červené čočky
-
Ingredience: 1 hrst červené čočky, ½ cibule, 1 stroužek česneku, 2 hrnky zeleninového vývaru, špetka kmínu, kapka citronové šťávy.
-
Postup: Čočku s cibulí a česnekem vař ve vývaru 15 minut. Rozmixuj a dochuť kmínem a citronem.
"Všechny obrázky slouží pouze jako ilustrační inspirace, jak lze pokrmy servírovat. Samotná podoba i konzistence záleží jen na vaší chuti a tvořivosti. Věříme ve vaši nápaditost a radost z objevování nových možností".
Přejeme dobrou chuť. – UNVi
Více připravujeme do sekce věrnostního programu UNVi.