NVI večeře

1. Zeleninová polévka s pohankou
-
Ingredience: 1 hrst pohanky, 1 menší mrkev, ½ petržele, kousek celeru, 2 hrnky vody nebo vývaru.
-
Postup: Zeleninu nakrájej na kostičky, dej do hrnce spolu s pohankou a vař, dokud vše nezměkne.

2. Grilovaný pstruh s bramborem
-
Ingredience: 1 menší pstruh, 2 střední brambory, hrst čerstvé petrželky, kapka oleje.
-
Postup: Pstruha ogriluj z obou stran. Brambory uvař ve slupce a posyp nasekanou petrželkou.

3. Pečená dýně s čočkovým salátem
-
Ingredience: 2 hrsti dýně nakrájené na kostky, 1 hrst vařené čočky, pár lístků čerstvých bylinek, kapka olivového oleje.
-
Postup: Dýni upeč 20 minut při 180 °C. Smíchej s čočkou, bylinkami a olejem.

4. Cuketové placičky s jogurtovým dipem
-
Ingredience: ½ menší cukety, 1 vejce, 2 lžíce vloček, 3 lžíce bílého jogurtu, špetka soli.
-
Postup: Cuketu nastrouhej, smíchej s vejcem a vločkami. Opeč na pánvi. Jogurt osol a podávej jako dip.

5. Fazolový guláš
-
Ingredience: 1 hrst červených fazolí (z konzervy), 3 lžíce rajčatového protlaku, ½ cibule, 1 stroužek česneku, špetka kmínu.
-
Postup: Na cibuli krátce orestuj česnek, přidej protlak, fazole a koření. Povař 15 minut.

6. Pečené batáty s avokádovým dipem
-
Ingredience: 1 menší batát, ½ avokáda, pár kapek citronu, špetka soli.
-
Postup: Batát nakrájej na klínky, upeč 25 minut při 190 °C. Avokádo rozmačkej s citronem a solí, podávej jako dip.
"Všechny obrázky slouží pouze jako ilustrační inspirace, jak lze pokrmy servírovat. Samotná podoba i konzistence záleží jen na vaší chuti a tvořivosti. Věříme ve vaši nápaditost a radost z objevování nových možností".
Přejeme dobrou chuť. – UNVi
Více připravujeme do sekce věrnostního programu UNVi.